2013 m. pirmą ketvirtį Didžiojoje Britanijoje buvo instaliuota 520 MW saulės elektrinių.

Energetikos naujienos iš pasaulio !

1 n

PV montavimas ant Bentley Motors  gamyklos stogo šiuo metu yra didžiausias stogo saulės projektas Didžiojoje Britanijoje.

Saulės šviesos elektrinių  galia Jungtinėje Karalystėje (JK) žymiai išaugo ir pasiekė 520MW per pirmąjį ketvirtį 2013 m. Bendra saulės elektrinių (PV) galia  Jungtinėje Karalystėje jau viršija 2.5GW, 93% šios galios buvo pastatyta  per pastaruosius dvejus metus, atsižvelgiant į naujausią  analizę, gauta iš NPD Solarbuzz JK  duomenų bazes, kuri dabar apima daugiau nei 1.400 PV projektų.

JK PV pramonė šiuo metu   dirba  dėl stabilaus finansavimo mechanizmo tiek gyvenamųjų ir negyvenamųjų segmentų  t.y. saulės konkrečių supirkimo tarifų (FIT) ir atsinaujinančių (ROC) lengvatų investicijoms.  Be to, vietos PV pramonės asociacijos jaučia tvirtą paramą ir bendradarbiavimą su Greg Barker, energetikos ir klimato kaitos reikalų ministru iš Energetikos ir klimato kaitos klausimų (DECC) departamento. Tai teikia didesnį palaikymą  elektros gamybos iš saulės energijos projektams .

Iki 2013 metų pabaigos, didelio masto projektų dalis gerokai išaugo, ir pasiekė 25% bendros PV galios  Jungtinėje Karalystėje.

Per  2013 m. pirmąjį ketvirtį daugiau nei 30 stambių PV saulės projektų  viršijančiu 5 MW buvo pastatyti Didžiojoje Britanijoje, iš jų daugiau nei  50%  pietvakarių regione.   Šiuo metu yra daugiau nei 35 stambių PV projektų, kiekvieno instaliuota galia viršija 10 MW.

Greg Barkerio pranešimai  dabar teikia didesnį aiškumą apie Jungtinės Karalystės PV rinkos augimą. 2013 m. Balandžio 18 d. Barkeris paskelbė kad bendra PV instaliuota galia artėja 2.5GW lygį. Balandžio 25 d. Saulės konferencijoje Truro,  Barkeris  savo prezentacijoje paskelbė, kad daugiau nei  400 MW saulės PV elektrinių buvo įdiegta specialiai pagal paramos investicijoms schemą. Šie pranešimai visiškai atitinka  NPD Solarbuzz  PV JK rinkos analizę ir patvirtina PV diegimo lygį matoma Jungtinėje Karalystėje per pastaruosius dvejus metus.

Daugiau skaitykite :

http://www.pv-tech.org/guest_blog/uk_solar_pv_demand_reached_520mw_in_q1_2013